Mirsad obavijestio umrle: “Provedite ostavinske postupke”

Zanimljiva fotografija nam je, od naših čitatelja, stigla iz Busovače. Naime, na fotografiji se nalazi obavještenje Općinske organizacije RVI Busovača, koju potpisuje izvjesni Mirsad Lušija.

“Živi” vlasnici stanova, u stambenoj zgradi Kaćuni, su pozvani da dostave kopije ličnih karata, kako bi se izdala nova rješenja o vlasništvu.

Međutim, ono što je tragikomično na obavještenju je način na koji Lušija poziva da se sprovedu ostavinski procesi. “Umrle vlasnike obavještavamo da provedu ostavinski postupak iza umrlih, kako bi i oni dobili nova rješenja nakon postupka.”

Moguće da je Mirsad želio ovime obavjestiti nasljednike stanova o sprovođenju ostavinskog postupka. Ali ostaje nejasno da li se radi o nespretnom pisanju teksta, koji je svakako ispunjen gramatičkim greškama, ili se sa nasljednicima htio pošaliti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79