Mladić iz BiH bježao policiji vozeći 190 km/sat

Saobraćajna patrola austrijske policije u mjestu Intal imala krajnje dramatičnu intervenciju kada je pored njih projurio automobil kršeći sva moguća pravila.

Naime, potjera za nesavjesnim vozačem, inače državljaninom BiH (23), počela je tako što je pored policijske patole proletio vozeći 126 km/sat umjesto dozvoljenih 100 km/sat.

Patrola je odmah krenula za njim, ali kada je vidio da policija ide za njim, on je ubrzao do 190 km/sat, pritom je preticao vozila sa desne strane.

Na izlazu Švac, on je skrenuo i kretao se manjim putevima, ne smanjujući brzinu. Na kraju ga je policija uspjela sustići na putu u mjestu Stans.

Najčudnije od svega je njegov izgovor zašto je ubrzao pred policijom. Naime, priznao je da mu je vozačka dozvola već oduzeta zbog čega je i ubrzao. Ipak, njega sada čeka nekoliko prijava, a vjerovatno će mu zbog niza prekršaja biti oduzet i automobil na određeno vrijeme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79