Mladić koji je poginuo na ekskurziji u Pragu je pokušavao izvesti “parkour trik”

Hrvatska je potresena događajem iz Praga koji se dogodio prošle sedmice, kada je učenik škole iz Poreča, na ekskurziji poginuo.

Užas u Pragu: Poginuo 17-godišnji maturant. Pao je s velike visine zgrade hotela?

HRT javlja da se nastavlja istraga o pogibiji 17-godišnjeg učenika porečke Srednje škole Mate Balote.

Sada je objavljen službeni izvještaj o tome šta se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. spratu noćnog kluba u centru Praga, a porodicama, učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć.

– Uviđajem je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i najvjerovatnije je htio izvesti ‘parkour trik’. Radi se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoreni prostor – izjavila je hrvatska veleposlanica u Pragu Ljiljana Pancirov.

Dodala je kako će obdukcija biti vrlo brzo gotova, budući da se radi o nesretnom slučaju te da će od sutra biti moguće organizirati povratak tijela mladića u Hrvatsku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79