19-godišnjeg mladića Bošnjaka trojica pijanih osoba pretukla na parkingu u Bratuncu

Napad na povratnike bošnjačke nacionalnosti desio se u petak oko 23h sata, kada su tri muškarca pretukla 19-godišnjeg mladića na parking prostoru. Mladić je teško povrijeđen. Za portal Crna-Hronika govorila je porodica napadnutog mladića.

19-godišnji Osman Mehanović zadobio je teže tjelesne povrede a cijeli slučaj prijavili su Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Napadnut sam u petak navečer oko 23 sati u Bratuncu od tri meni nepoznata lica. Krenuo sam na parking i u mračnoj ulici iza mene su se pojavila 3 lica. Jedno lice me je odmah gurnulo preko pozide. Ustao sam pitao sam šta se desilo, i tada su počeli da spominju Kravicu i ostale nacionalne prozivke.

Imam teže tjelesne povrede. Izbijen mi je zub, povrijeđena ruka, šaka, nos i vrat.

Sjedio sam sa društvom u zatvorenoj bašti ugostiteljskog objekta Galija, u 22:40h sam napustio isti objekat te krenuo po automobil koji je bio parkiran na parkingu iza pekare Cipovka.

Prelazeći Vidovdansku ulicu vidio sam nekoliko lica kako sjede ispred pekare Cipovka. Nakon prelaska ulice ulazim u dio grada pored pekare Cipovka koji je totalno mračan.

Čujem kako jedna muška osoba nešto dobacuje, međutim neobraćam pažnju misleći da se meni ne obraća. Više muških osoba u tom momentu mi prilazi te me pitaju nešto što nisam dobro razumio, u tom trenutku odgovaram sa “šta” dok jedna muška osoba se zaleće na mene te me gurne preko pozide pored.

U tom trenutku druga muška osoba mi dobacuje “šta šta žnaš li ti ko je Kravica” te nastavlja dobacivati razne gnusne nacionalno uvrijedljive rečenice poput “hoćeš da te zakoljemo kao što smo vas u Srebrenici klali”.

Dok se sve to dešava ja se dižem šokiran sa zemlje jedna muška osoba me opet gurne, opet se podignem te dobijem par jakih udaraca u glavu gdje mi izbijaju zub, dizajući ruku u vidu samoodbrane jedna muška osoba mi nanosi posjekotinu na gornjem dijelu lijeve šake, u tom momentu od snažnog udarca padam na zemlju i čujem žensku osobu koja govori “Alo šta to radite dečku!”

U tom trenutku napadači se udaljavaju sa lica mjesta a ta ženska osoba mi prilazi u pomoć, te mi pomaže da pređem ulicu i odem u policijsku stanicu.

Imam ranu u gornjem dijelu šake 2 cm duboku, avluziju zuba, i površinske povrede glave. Lica su od ranije poznata policiji zbog sličnih događaja, nedavno su izboli neke momke iz Srbije isto bez razloga koliko sam upućen.” – izjavio je 19-godišnji Osman Mehanović za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79