“MOJ SIN JE SNIMAO,VOZIO JE 150 NA SAT”: Ispovijest oca mladića (20) koji je poginuo kada se njegov pijani prijatelj BMW-om ZAKUCAO U ZGRADU

Bio je sa komšijom sa kojim je bio nerazdvojan posljednjih godinu dana, vjerovatno su krenuli da povezu neke djevojke kućama. Policajac kaže da je vozio brzinom od 150 kilometara na čas, a kažu da je moj sin snimao u toku vožnje. Jutros kad sam ustao za posao čuo sam da se dogodio udes…”

Ovim riječima, nakon stravične saobraćajne nesreće u Nišu u kojoj je poginuo Srba Živković (20) iz sela Gornja Vrežina, za Blic govori njegov otac Miloš. U kući nastradalog mladića jutro nakon tragedije tuga i nevjerica da ga više nema.

Otac nastradalog Srbe, Miloš, kaže da je njegov sin sa komšijom iz sela bio te večeri u društvu nekih djevojaka i da su vjerovatno krenuli da ih povezu kućama kada se dogodila nesreća.

– Bio je kod komšije S. B. sa kojim je nerazdvojan posljednjih godinu dana. Bile su i neke drugarice sa njima i krenuli su vjerovatno da ih odvezu kućama. Ja sam jutros ustao u 6 na posao i čuo da se desio udes. Policajac kaže da je vozač vozio brzinom od 150 kilometara na čas – priča Miloš slomljen tugom.

On kaže da je Srbu po završtku škole počeo da uvodi u posao oko kopanja bunara, jer ima firmu koja se bavi tim poslom i da su počeli da rade zajedno.

– Jedva sam ga očuvao, kad sam se razveo od supruge imao je svega dvije godine. Javio sam kćerki koja živi u Švedskoj i očekujemo da pristignu. Sa komšijom S. B. se družio intenzivno posljednjih godinu dana, bili su nerazdvojni drugovi, on je malo stariji od njega. Zato sam se šalio kad ide da se nađe sa njim, pitao sam ga: “Jel ideš kod tate?” – priča nesrećni Miloš.

Nakon tragedije ga je, kaže, kontaktirao vozač BMW-a, S. B.

Šalje poruke iz bolnice da mu je žao zbog toga što se desilo. Kažu da je u toku vožnje moj sin snimao dok su vozili i da je taj snimak sačuvan u telefonu. Ne znam da li je to tačno – kaže Miloš.

U kuću Živkovića dolaze komšije iz sela i rođaci da izjave saučešće jer je sve pogodila tragična vijest o pogibiji mladića. Za vozača S. B. mještani pričaju da je oduvijek vozio brzo.

– S. B. sjedne u auto i odmah da gas do daske, za sekundu proleti brzinom od 100 kilometara na sat. Volio je da brzo vozi i da naglo zakoči i skrene i izvede manevar paljenja guma. Takav je bio oduvijek – kaže jedan od mještana.

Tragedija se, podsjećanja radi, dogodila u noći između subote i nedjelje u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu. Prema rečima očevidaca BMW je velikom brzinom izleteo sa kolovoza poslije kružnog toga, udario najprije u žardinjeru koju je “nosio” oko 20 metara i zakucao se u zgradu “Niš auta”.

Stravičnu buku, lomljavu i pucanje stakla čuo je radnik “Niš auta” Slaviša Savić, koji je odmah izašao ispred zgrade i zatekao jezivu scenu.

– Pogledao sam niz ulicu, auto je bio tu zarotiran, pretpostavio sam da je s kružnog toka uletio ovamo. Došao sam do auta, dečko koji je vozio je izašao, a suvozač je bio očigledno mrtav. Htio je da ga izvuče ali nije mogao, zgužvan je auto dosta bio. Pozvali smo Hitnu pomoć i sačekali – ispričao je za Blic Slaviša Savić.

Kako nam je rekao, automobil je bio u potpunosti smrskan, motor je ušao u vozilo kod suvozačevog mjesta gdje je sjedio Srba Živković.

– Opipao sam mu puls i nije ga imao uopšte, znalo se odmah šta je… Morali smo da pozovemo Hitnu. Htio je vozač da ga izvuče iz auta ali nije mogao, bio je pritisnut metalom… Strašno, strašno je bilo – priča očevidac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79