Moler Sadik nastradao u Švicarskoj: Bio je ljubazna osoba, veliki radnik

Njegov prestanak života zatekla je rođake i komšije koje su duži niz godina poznavali Sadika.

Srbijanski državljanin porijeklom iz Sandžaka Sadik R. (57), koji je u Švicarskoj bio duže vrijeme zaposlen kao moler, nastradao je nedaleko od stana u kom je živio u gradu Killwangenu, a ubrzo nakon ataka nepoznatih osoba preminuo.

Atak na njega dogodio se, prema prvim rezultatima iz istrage i onome što su rođaci ispričali, nakon što se Sadik vratio sa crnogorskog festivala koji se održavao povodom dana Crne Gore u Švicarskoj, na kom je volontirao, javlja Blic.

Parkirao je svoj službeni automobil iza zgrade a onda ga je jedan ili više nepoznatih muškaraca presrelo i nožem mu nanijelo povrede od kojih je preminuo.

Policija je Sadika pronašla u njegovom stanu, a odmah je stigla i hitna pomoć, koja ga je odvela u bolnicu. Međutim, za Sadika je već bilo kasno i on je preminuo.

“Saznao sam od Sadikovog rođaka da je likvidiran. Poznajem ga više od 20 godina i šokiran sam. Bio je dobra i veoma ljubazna osoba, veliki radnik”, ispričao je komšija Alfred G. novinarima Blicka.

Istraga u ovom slučaju je i dalje u toku, a tamošnja policija, prema pisanju Blicka, pretražila je cijelo područje oko Sadikovog stana.

 

Alija i Salim Musić tvrde da je na fotografiji njihova kćerka nestala u Potočarima 1995.godine

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79