Momak koji je dobio Inin automobil: Imam dokaze da su mi rekli da je regularno takmičenje. Kod koga će završiti Mercedes?

INA i Energopetrol benzinske pumpe jučer su obavijestili javnost da otkazuju svoju nagradnu igru “Class Plus natoči, u Mercedes uskoči”, te su odlučili da ipak ne dodijele glavnu nagradu.

INA i Energopetrol otkazali nagradnu igru “Class Plus natoči, u Mercedes uskoči”. Niko neće dobiti automobil!

Glavnu nagradu Mercedes Benz CLA 180 Coupe osvojio je Ante Marić na izvlačenju nagrade 1. februara.

Tada su INA i Energopetrol obavijestili javnost o završetku nagradne igre i poželjeli sreću sretnom dobitniku.

“Danas je novi Mercedes Benz 180 CLA Coupe dobio novog vlasnika. Čestitamo sretnom dobitniku i želimo da uživa u vožnji i svom novom automobilu. Hvala svim ostalim učesnicima i nastavite nas pratiti jer ćemo i u ovoj godini za vas pripremati brojna iznenađenja”, stoji na FB objavi.

Najveće iznenađenje su priredili dobitniku glavne nagrade Ante Mariću.

Naime, mjesec dana nakon što su ga proglasili pobjednikom, jučer su mu javili kako, ipak neće dobiti svoj osvojeni automobil, ali su mu dali 100 KM utješne nagrade.

Iz INA-e i Energopetrola samo su šturo rekli kako je došlo do “nenamjerne tehničke greške”.

Crna hronika stupila je u kontakt sa (ne)sretnim dobitnikom Ante Marićom.

Nezadovoljni vjerni kupac Ine ispričao je šta se sve dešavalo od momenta kada su mu zvanično rekli da je osvojio nagradu, a od tada je pretrpio veliki šok.

“1. februara sam primio poziv u kojem su me obavijestili da sam osvojio glavnu nagradu automobil Mercedes Benz 180 CLA Coupe. Na prvu sam mislio da je neka šala upitanju i da ja nisam dobitnik nagrade igre. Otišao sam na zvaničnu Facebook i web stranicu INA i Energopetrol i tamo vidio kako sam ipak ja sretni dobitnik i onda je krenulo slavlje”, govori Marić i šalje nam screenshotove kao potvrdu i dokaz.

Dalje navodi kako su mu se javili iz MITA Group iz koje su rekli kako imaju sve snimljeno i kako je sve po pravilima.

“Razgovarao sam sa djevojkom iz MITA-e koja me je izvukla i koja me je obavijestila da sam dobitnik nagradne igre. Kada sam je pitao da li sam ja 100 % dobitnik nagrade, rekla mi je da jesam, da me je ona lično izvlačila, da ona ima sve snimljeno i da je izvlačenje proteklo po pravilima”, govori razočarani Marić kojem nije jasno kako su mu za mjesec rekli kako nagradna igra nije po pravilima i da je došlo do “tehničke greške”.

U međuvremenu su mu rekli da ode u policijsku stanicu, da spremi papire za probne tablice.

“Pet dana nakon što su mi javili da sam dobitnik nagradne igre, rekli su mi da odem u policijsku stanicu i vidim šta mi je sve potrebno za probne tablice. Poslali su mi sve papire od vozila i to sam sve završio. I tu je sve stalo. Od tog dana mi se više niko nije javljao, prebacivali su jedni na druge, iz agencije mi govorili da mi se oni iz INA-e moraju javiti”, govori Marić koji nam kao dokaz šalje i papire od osvojenog vozila.

Mjesec dana od “takmičenje je regularno” do “došlo je do tehničke greške i takmičenje je neregularno”

“Nakon nešto manje od mjesec dana mi se javljaju i počinju govoriti kako će naša sljedeća komunikacija preći putem e-maila. Tada mi govore da je došlo do neke tehničke greške. Ja ne znam kako je moguće da su mi prvo rekli da je sve regularno, a onda nakon 20 dana javljaju kao nije regularno. Šta se promijenilo u međuvremenu? Ja imam dokaze u kojem su mi rekli da je sve regularno i da imaju snimke, imam papire od vozila, zvanično su me objavili kao pobjednika, a na kraju ništa. Ja i moja porodica smo pretrpjeli veliki šok i morali smo angažirati advokata. Ja imam broj šasije vozila i interesuje me ko će na kraju dobiti vozilo”, kaže za kraj Ante Marić i poručuje kako će pravdu potražiti preko suda.

Crna hronika sinoć je poslala upit i rukovodstvu INA-e, do objave teksta nismo dobili njihov odgovor.

INA i Energopetrol oduzeli automobil sretnom dobitniku i dali mu 100 KM utješne nagrade

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79