Muamera Repić ima 25 godina i potrebna joj je naša pomoć!

Muamera Repić iz Olova ima 25 godina. Još 2010. godine joj je dijagnosticirano teško maligno oboljenje Hodgkin Lymphoma.

Do sada je primila osam ciklusa terapija, ali nažalost do sada korišteni lijekovi joj nisu pomogli. S obzirom da se nalazi u teškom zdravstvenom stanju, te da je ovisna o transfuzijama krvi, Muameri Repić je hitno potrebna pomoć kako bi nabavila novi lijek Brentuximab vedotin.

Naime, za njeno izlječenje postoji nada. Da bi se ostvarila, Muameri je potreban mnogo jači, ali i skuplji lijek od onog koji je do sada dobijala. Na njenu žalost, iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, pozivajući se na Odluku o listi lijekova Fonda solidarnosti FBiH, kažu kako ne mogu nabaviti ovaj lijek za Muameru.

Da bi dobila šansu za izlječenje Muamera sama hitno mora nabaviti za početak terapije količine za prva četiri ciklusa, odnosno osam bočica. Također, potreban joj je novac i za nabavku hrane, takozvanih imuno proizvoda.

Zbog toga porodica Muamere Repić moli sve one koji mogu da pomognu u što hitnijoj nabavci lijeka. Novac se može uplaćivati na račun u Uni Credit banci broj: 40375749001.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79