Muderis poručio dijaspori: Vi koji ne glasate izdali ste državu i pogazili rijeke šehidske krvi

Nezim Halilović Muderis, poznati imam, ratni komandant i pripadnik SDA uključio se u kampanju animiranja bošnjačke dijaspore da se registrira za glasanje na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini.

Sa jednog od svojih predavanja koje redovno održava širom BiH i dijaspore Muderis je poručio da su oni Bošnjaci koji se ne registriraju za izbore izdajnici Bosne i Hercegovine.

„Vi iz dijaspore koji se ne registrirate za izbore do 19. jula izdali ste Bosnu i Hercegovinu. Vi ste pogazili rijeke šehidske krvi. Vi ste zaboravili da trideset sedam hiljada pripadnike Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine je dalo živote za državu Bosnu i Hercegovinu“, poručio je Muderis.

Video njegovog govora izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama jer se njegov apel za izbore, s obzirom da se radi o poznatom agitatoru SDA percipira kao poziv da se glasa za ovu stranku, piše The Bosnia times.

„Ako se ne registruje izdao je državu. Kad se registruje sve osim glasa za SDA je izdaja države. Ah… A izdaja države nije što je država zvanično najkorumpiranija država Evrope. I onda agitovati za to!? Ah. Ali, kako bi se reklo, Allah Najbolje zna“, jedan je od komentara na Facebooku ispod posta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79