Muhamed Ali Gaši izlazi na slobodu!

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH donio je odluku o pomilovanju osuđenog kriminalca Muhameda Alija Gašija. Prema ovoj odluci, Gaši će na slobodi biti u periodu od tri mjeseca.

Ova odluka, koju je Čavara donio ranije, objavljena je u Službenom listu FBiH. Čavarina odluka stupila je na snagu danom donošenja.

Podsjećamo, Muhamed Ali Gaši osuđen je, 2009. godine, na 17 godina i sedam mjeseci zatvora. Kantonali sud u Sarajevu prvobitno je Gašija osudio na 20 godina zatvora, ali je ta odluka kasnije preinačena.

Podsjetimo, Gaši je 2009. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i sedam mjeseci. Kantonalni sud u Sarajevu je 23. juna 2009. godine osudio je Muhameda Alija na 20 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistvo u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Kasnije mu je kazna preinačena na 17 godina i sedam mejseci zatvora. S obzirom na dosadašnji period proveden u zatvoru i s obzirom na ovo pomilovanje koje mu je izrekao Marinko Čavara, postavlja se pitanje da li će se Gaši uopšte vraćati u zatvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79