Mujanović pita Aličkovića: “Zašto je poslan helikopter po Orića, a narod ostavljan u Srebrenici?”

U javnosti u Bosni i Hercegovini postoje oni koji vjeruju u teorije zavjere i priče kako je neko i za nešto prodao Srebrenicu.

Jedan on onih kojih čvrsto brani činjenicu da je holandski bataljon i UN prepostio Srebrenicu četnicima jeste Nihad Aličković, osnivač AntiDayton pokreta.

Prema njegovim riječima, priča o prodaji Srebrenice od strane Alije Izetbegovića i Nasera Orića pokrenuta je iz Srbije.

Aličković: Srbi pokretači priče da su Alija Izetbegović i Naser Orić prodali Srebrenicu

Redakciji portala Crna-Hronika javio je općinski vijećnik Općine Hadžići Admir Mujanović kako bi javno odgovorio Nihadu Aličkoviću. Postavio mu je par pitanja u vezi svoje tvrdnje koju je iznio.

“Ovo je odgovor Aličkoviću na tekst koji ste objavili.”

Ovo pitanje treba da pokrenu Bošnjaci jer je Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima.
Bošnjaci treba da pokrenu i pitanje knjižica koje su borcima podijeljene 1995-te godine u kojima su bili upisani novčani iznosi. Najveća prevara nad Bošnjacima od strane Bošnjaka jesu zapravo te knjižice.

Tim knjižicama je kupovina državna imovina i počinjen genocid nad državnom imovinom.
U knjižicama je bilo upisano od 19.000 do 30.000KM, borci su morali prodavati te knjižice po 300KM da prežive a ratni profiteri sa tim knjižicama kupovali državnu imovinu pri tim koristeći puni iznos iz tih knjižica.

Evo neka neko pojasni!

Kako je Sredrenica mogla da padne u vrijeme kada je Armija BiH bila najjača? Zašto je poslan helikopter po Orića a narod ostavljan u Srebrenici?

Ovo je pitanje Bošnjaka a ne nekog drugog.” – izjavio je Admir Mujanović za portal Crna-Hronika.

Udruženje “Preživjeli genocida 11.7.1995”: “Zahvaljujući hrabrosti Nasera Orića stotine danas preživjelih su izbjegli sigurnu smrt”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79