MUMINOVIĆU ZATVORSKA KAZNA ZBOG POGIBIJE 19-GODIŠNJEG MIRSADA FEJZIĆA

Dvadesetčetverogodišnji Rijad Muminović iz mjesta Gromile kod Bugojna osuđen je na godinu i po zatvora jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 19-godišnji Mirsad Fejzić.

Nesreća se dogodila 21. decembra prošle godine, oko pola dva ujutro, u mjestu Humac kod Gornjeg Vakufa.

Automobil “BMW”, kojim je velikom brzinom i pod utjecajem alkohola upravljao Muminović, izletio je s ceste, udario u betonsku “coklu” i porušio tri betonska stuba i dva stabla šljive, a potom se prevrnuo na krov. U vozilu su se u trenutku nesreće nalazila četiri mladića, a vraćali su se iz izlaska u Bugojnu, prenosi Faktor.

Fejzić, koji se nalazio na mjestu suvozača u nesreći je zadobio teške povrede glave uslijed kojih je preminuo na mjestu nesreće, a lakše su povrijeđeni Muminović, te Mahir Ravnjak i Rijad Hindić, koji su bili na zadnjem sjedišti “BMW”-a.

Istragom je utvrđeno da je Muminović u trenutku nesreće imao 1,43 promila alkohola u krvi, da nije imao važeću vozačku dozvolu, te da je vozio brzinom od 92 km/h u naseljenom mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h.

Proglašen je krivim za teško krivično djelo proitiv sigurnosti javnog saobraćaja, a Osim zatvorske kazne, obavezan je i da nadoknadi troškove krivičnog postupka.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments