MUP KS donosi nove detalje: Policiju pozvala svekrva, rekla im da se snaha ubila…

Tragedija u porodici Ravlić potresla je stanovnike glavnom grada Bosne i Hercegovine. Zbog ubistva 38-godišnje supruge Nermine, uhapšen je Goran Ravlić, njen suprug, i svekrva Ledžiba Ravlić – piše Crna-Hronika.

Femicid se desio na 7. spratu sarajevskog nebodera u ulici Kolodvorska broj 13. Nesretna Nermina danima je ležala u beživotnom stanju dok su joj suprug i svekrva pokušavali shvatiti kako da se riješe tijela voljene Nermine.

Komšije sarajevskog nebodera u kojem se dogodila tragedija: “Ništa nismo čuli”

Sarajevska policija oglasila se s novim detaljima u vezi s ubistvom 38-godišnje žene, čije beživotno tijelo je pronađeno sinoć u Kolodvorskoj ulici, a zbog čega su osumnjičene i lišene slobode tri osobe.

“Policijskoj Upravi Novo Sarajevo sinoć iza 19 sati obratila se žena telefonom na način da se ona nalazi u ulici Hamdije Čemerlića i da ima važne informacije za saopćiti policiji. Patrola je tu ženu locirala. Utvrđeno je da se radi o 76-godišnjoj L.R. iz Sarajeva i ona je tom prilikom saopćila policijskim službenicima da se njen sin, 36-godišnji G.R. udaljio iz stana s namjerom da naudi sebi.

 

Potom je policijskim službenicima rekla da se u zaključanom stanu u Kolodvorskoj ulici nalazi njena snaha koja je, kako je ona saopćila policiji, prethodno izvršila samoubistvo.

Zahvaljujući OSA-i uhapšen Goran Ravlić zbog ubistva supruge Nermine u Sarajevu

Obaviještena je dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS, koja je naredila da se angažuje stručni tim koji će otvoriti vrata tog stana, što je i učinjeno. Policijski službenici su u untrašnjosti stana pronašli beživotno tijelo žene s vidljivim tragovima nasilja. Smrt žene stare 37 godina, inicijala N. R. iz Sarajeva konstatirao je ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS i smrt je nastupila prije više dana piše RadioSarajevo.

Uviđajem i uviđajnom ekipom je rukovodila kantonalna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS. Obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS i tom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela.

Uporedo s tim policija je aktivno tragala za 36-godišnjim muškarcem koji je lociran i uhapšen u ulici Kurta Schorka na područuju Općine Ilidža. Ova aktivnost je realizovana uz podršku službenika Obavještajno-sigurnosne agencije.

Zbog osnova da su počinili ubistvo slobode su lišeni 36-godišnji muškarac inicijala G.R., njegova majka u dobi od 76 godina, inicijala L.R, na štetu 38-godišnje žene. Znači, suprug i svekrva.

Tijelo preminule je prebačeno u prosekturu Bare gdje će po nalogu tužiteljice biti obavljena obdukcija i sva druga potrebna vještačenja.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine kriminalističke policije su pronašli i slobode lišili muškarca u dobi od 67 godina inicijala L.J. Zbog osnova sumnje da je učinio krivična djela neprijavljivanja krivičnog djela ili učinitelja ili pomoć učinitelju poslije učinjenog djela. To znači da je ovaj muškarac znao za smrt žene što nije prijavio te je pružio pomoć počiniocima ovog krivičnog djela”, rekla je glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79