MUP KS pronašao muškarca koji je pretukao vozača tramvaja u Sarajevu

Na stanici kod zgrade Predsjedništva BiH u poslijepodnevnim satima brutalno je pretučen vozač tramvaja. Kako javljaju čitatelji Crne Hronike, jedan mladić u tridesetim godinama je pretukao vozača.

“Vozač je sa vidnim povredama glave, a mladić ga je udarao šakama u lice”, kaže putnik iz tramvaja za Crnu Hroniku.

Sarajevska policija je identifikovala muškarca koji je 22. novembra napao vozača tramvaja te mu je nanio lakše tjelesne povrede. Kako nam je potvrđeno iz MUP-a KS identifikovan je R. K. rođen 1991. godine u Trebinju, nastanjen u sarajevskoj općini Centar.

R. K. je nakon fizičkog napada na vozača tramvaja na stajalištu preko puta Predsjedništva BiH pobjegao. On se tereti za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”.

Nakon napada na vozača oglasio se i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta koji je zatražio hitnu reakciju i pooštravanje mjera od svih nadležnih na bilo kojem nivou vlasti.

Brutalno pretučen vozač tramvaja u Sarajevu

“Tuku vozače, razbijaju vozila, uništavaju imovinu, prijete putnicima.. Pojedinci zbog kojih ispaštaju svi građani, svi korisnici javnog prevoza. Najčešće ponavaljaju svoje prekršaje i krivična djela. Ovako više, svima je jasno, ne ide i ne može”, rekao je Šteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79