MUP KS: U akciji “Black Tie 2” lišeni slobode visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo upravo se oglasilo o akciji kodnog naziva “Black Tie 2”.

Podsjetimo, akcija je usmjerena protiv saradnika narkokartela Tito i Dino.

“U toku je realizacija akcije „Black Tie 2“. Aktivnosti lišenja slobode i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba. Među lišenima slobode su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela.

U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol.

Sa postupajućim tužiocem Tužilaštva Bosne i Hercegovine, akciju provode Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, uz podršku Uprave policije MUP-a ZDK i Uprave policije MUP-a HNK”, rečeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, dosad su privedeni sarajevski biznismen Goran Memija, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, i specijalci FUP-a Adin Ćatić, Senad Kadić, Emir Druškić, Ibro Miladin, Dražen Čobović, Dženis Kadrić.

FUP = Edin Gačanin: Ko je sve od visokorangiranih FUP-ovaca priveden zbog narkoklana Tito i Dino

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79