Tužilaštvo o akciji “Black Tie 2”: Osumnjičeni su za prodaju droge, pranje novca, organizovani kriminal…

Foto: Klix

Tužilaštvo BiH se upravo oglasilo o akciji kodnog naziva “Black Tie 2”.

“Aktivnosti lišenja slobode i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, a među uhapšeni su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

– Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol.

Sa postupajućim tužiocem i stručnim osobljem Tužilaštva BiH u realizaciji aktivnosti sudjeluju MUP Kantona Sarajevo, Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA, OSA BiH a podršku na terenu pružaju policija MUP-a ZDK i MUP-a HNK”, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, akcija je usmjerena protiv saradnika narkokartela Tito i Dino.

Dosad su privedeni sarajevski biznismen Goran Memija, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, i specijalci FUP-a Adin Ćatić, Senad Kadić, Emir Druškić, Ibro Miladin, Dražen Čobović, Dženis Kadrić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79