MUP KS: U požaru na pijaci na Otoci povrijeđeno sedam osoba

U nedjelju je izbio požar na pijaci “Kvadrant” koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka, a tim povodom se danas, zvaničnim saopćenjem, oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U nedjelju oko 13:00 sati je obaviještena Policijska uprava Novi Grad da je došlo do požara na otvorenoj pijaci “Kvadrant”. Kako se navodi u zvaničnom saopćenju policije, požar se proširio na stambenu zgradu i objekat hotela u ulici Radenka Abazovića.

Na gašenju požara bili su angažovani pripadnici PVB Kantona Sarajevo, DVD sa područja Kantona Sarajevo i pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite, dok su policijski službenici vršili evakuaciju građana iz objekata u neposrednoj blizini požarišta.

U 17:15 sati PVB Kantona Sarajevo informisala je da je požar likvidiran te da će vatrogasne ekipe vršiti obilaske tokom noći.

“Uslijed požara nastupila je veća materijalna šteta, a sedam osoba je zatražilo liječničku pomoć zbog udisanja dima. Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uviđaj se obavlja na danas”, saopćili su iz MUP-a KS.

Direktor pijaca Sarajevo o požaru: Određena fizička lica došla su do vlasništva ove lokacije, dešavaju se jako čudne stvari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79