MUP RS-a izdala upozorenje vozačima!

Obavještenja građanima o mjerama za vrijeme posjete ruske delegacije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u utorak 24. aprila 2018. godinepovodom posjete Republici Srpskoj, delegacije Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije na čelu sa predsjednicom Valentinom Matvijenko, preduzima najviši stepen mjere bezbjednosti kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

S tim u vezi, u sklopu mjera bezbjednosti, u utorak 24. aprila, u vremenskim intervalima od 11,00 do 12,00 časova, u vrijeme dolaska delegacije, i od 16,00 do 17,00 časova, u vrijeme odlaska delegacije, od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banja Luke, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila, i to: dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banja Luka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, PRSMV, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) – ulica Ranka Šipke – ulica Vuka Karadžića – ulica Kralja Petra IKarađorđevića – ulica Bana dr Todora Lazarevića.

Takođe, na gore navedenoj trasi kretanja delegacije, u pomenutim vremenskim intervalima biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake. Apelujemo na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila.

Građanima savjetujemo da u utorak izbjegavaju kretanje pomenutom trasom i užim centrom grada, zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije.

Građanima savjetujemo da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Takođe, savjetujemo da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane obavještavamo da je na području trase kretanja i užeg centra Banjaluke zabranjena upotreba dronova.

Istovremeno, predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom posjete ruske delegacije, treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju.

Predstavnici medija su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Sve informacije, predstavnici medija mogu dobiti od Biroa za odnose sa javnošću Predsjednika Republike Srpske.

U užem centru grada, u ulici Kralja Petra IKarađorđevića, od raskrsnice sa ulicom Srpska do raskrsnice sa Alejom Svetog Save, u ulici Bana Milosavljevića, u ulici Srpska, od raskrsnice sa ulicom Bana Milosavljevića do raskrsnice sa ulicom Ivana Franje Jukića,u vremenu od 09,00 do 17,00 časova, na snazi je naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, te točenje alkoholnih pića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments