MUP RS identifikovao pet osoba koje su preprodavale ulaznice za “Srpska Open”

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS do sada su na području entiteta identifikovali pet osoba koje su putem interneta pokušale da preprodaju ulaznice za predstojeći teniski turnir “Srpska Open” u Banjoj Luci.

MUP RS je saopćio da su u Banjoj Luci su identifikovane tri osobe, a u Bosanskoj Gradišci i Bosanskon Novom po jedna. Ovim osobama su ulaznice oduzete i organizator turnira će ih poništiti, a osobe su i sankcionisane.

Dalje u saopćenju se navodi da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS nastavljaju aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave online preprodajom karata u cilju njihove obrade i sankcionisanja.

Na jučerašnjem sastanku u Banjoj Luci kojem je prisustvovao i direktor policije RS Siniša Kostrešević, rečeno je kako policija poduzima sve neophodne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi se spriječile zloupotrebe i preprodaja ulaznica za ovaj turnir.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79