Muriz Memić: “Hasan Dupovac je patološki lažov”

Muriz Memić: “Hasan Dupovac je patološki lažov”


Pred Trećestepenim vijećem Suda BiH je u petak, 2. februara, održana žalbena sjednica u slučaju “Dženan Memić”.

Ono što je posebno istaknuto tokom ove sjednice jeste što je Muriz Memić, otac Dženana Memića, napustio sudnicu prije kraja procesa.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je Muriza Memića, te nam je otkrio šta je tačan razlog njegovog napuštanja ove sjednice.

“Danas je bilo zakazano to ročište. Tužioci su iznijeli svoje žalbe, advokati od optuženih su ostali pri svojim žalbama. Ono što je mene naljutilo je Hasan Dupovac i njegovo obraćanje sudu. Čovjek i dalje laže. On je patološki lažov, i ovo je sve uradio da se ja osam godina borim da dokažem istinu. Danas je rekao da je ‘tri godine u paklu’, ja sam u paklu osam godina zbog njega”, rekao je Memić.

Žalbe advokata optuženih bile su da se osuđujuće kazne preinače u oslobađajuće, dok je Tužilaštvo zahtijevalo maksimalne kazne za Alisu Ramić (rođ. Mutap) i Hasanu Dupovcu, koji su prema prvostepenoj presudi osuđeni na 2 godine i šest mjeseci, odnosno tri godine zatvora.

“Čovjek i dalje ostaje pri svom da on nije kriv. Džaba i dokaz, ja se držim suda i sudskog spisa. U njemu sve stoji šta je Hasan radio”, dodao je Memić za naš portal.

Advokat Muriza Memića Ifet Feraget danas je, nakon što je ročište završeno, spomenuo da su tužioci upotrijebili riječ ‘ubistvo’. Memić naglašava da to nije prvi put u ovom procesu.

“Bio sam u sudnici, i to nije prvi put. Na prethodnom ročištu, kada je donesena drugostepena presuda pred Apelacionim vijećem, doktor Hamza Žujo je rekao, na pitanje sutkinje ‘U kojem položaju je bio Dženan?’, da je bio lice u lice s napadačem”, priča Memić.

Kako dalje navodi, nikakav automobil i automobilska nesreća se nisu spominjali u iskazu doktora Žuje. Posebno je, kako dalje govori, žao Hasanu Dupovcu zbog toga.

“Njemu je žao što nije prošla saobraćajna nesreća, da on i onaj koji je njemu to naredio može likovati. U MUP-u se dobro zna linija komandovanja i ne može Dupovac preskočiti svog šefa. Mora on znati šta je Dupovac uradio. Njemu je to neko naredio, a on je htio da bude mangup i da šuti. Sada će zbog drugih ležati. Nadam se da je svjestan toga, da ide u zatvor zbog svog šefa, zbog Alise Mutap koju su htjeli da prikriju”, rekao je Muriz Memić.

Više čitajte na portalu OVDJE.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija