Muškarac (26) iz BiH bez vozačke dozvole ima 42.000 KM neplaćenih kazni

Policija Brčko Distrikta objavila je da je oduzela vozilo jednom muškarcu (26) koji je imao čak 42.000 KM u neplaćenim saobraćajnim kaznama, iako nema vozačku dozvolu.

Saopštenje Policije BD prenosimo u cijelosti:

“Policija Brčko distrikta BiH u kontinuitetu provodi aktivnosti kontrole saobraćaja, a koje su rezultirale privremenim oduzimanjem još jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Tako su policijski službenici dana 31.01.2024. godine izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke ‘Opel Vectra’ lice inicijala Dž.S. rođenog 1998. godine iz Brčkog i utvrdili da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje. Izvršenom provjerom u registru neplaćenih novčanih kazni utvrđeno je i da navedeno lice ima dug od 42.094 konvertibilne marke.

Zbog osnova sumnje da će lice Dž.S. nastaviti sa vršenjem prekršaja, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju još jednom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79