Muškarac iz BiH žrtva prevare na Facebooku: Nepoznatoj osobi se skinuo go, pa ucjenjivan

Policijski službenici Sektora krinalističke policije Doboj i dalje rade na rasvjetljavanju slučaja društvenih mreža, koji je prijavljen jučer u PU Doboj.

Jučer se dobojskoj policiji obratio muškarac iz Stanara i prijavio žensku osobu za krivično djelo ucjena. Njega je, kako je izjavio policiji nedavno putem Facebooka pozvala ženska osoba za prijateljstvo, najvjerovatnije lažno se predstavljajući To isto je uradila i putem aplikacije Messenger i oba puta naivni muškarac je prijateljstvo prihvatio.

– Kada je upalio kameru i vidio golu žensku osobu, koja je zahtijevala da se i on skine go, uradio je ne shvatajući šta će ga snaći i kakve će neprilike imati.

Muškarac je od iste žene, potom počeo dobijati prijetnje da mora uplatiti određeni iznos novca, u protivnom će njegova slika biti objavljena.

Nemajući kuda, uplatio je 150 eura, više nije imao. Kada je vidio u šta je upao, slučaj je prijavio policiji – saznajemo u dobojskoj policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79