Muškarac koji je odveo djevojku na Igman, teško pretukao, skinuo golu i tjerao da se drogira dobio sedam godina robije

Nakon što je priznao počinjenje krivičnih djela, Općinski sud u Sarajevu prvostepeno je osudio Gazvana Ghanomeha na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnih djela teške tjelesne povrede i protupravno lišenje slobode.

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ghanomeh se optužnicom teretio da je 15. decembra prošle godine od 16 do 22 sata u kući u kojoj je držao, nanio teške tjelesne povrede djevojci sa kojom je bio u ljubavnoj vezi.

Natjerao je i da koristi opojnu drogu spid, a potom naredio da sjedne u njegov automobil nakon čega je odvezao na planinu Igman gdje je također maltretirao, ponižavao i nanosio joj povrede.

Kako su ranije pisali mediji, brutalno iživljavanje nad djevojkom dogodilo se nakon što je Gazvan u mobitelu partnerice pronašao poziv od njene prijateljice s kojom joj je prethodno zabranio druženje.

Djevojka je na sarajevskoj planini doživjela neviđeno poniženje: Zlostavlječ ju je golu snimao mobitelom, brutalno je pretukao i tjerao je da zajedno s njim šmrče spid koji je prosuo po haubi.

Kada ju je oslobodio i dozvolio joj da se obuče zaprijetio joj je da će je ubiti ako slučaj prijavi policiji te da će joj ubiti majku ako mu ne donose 3.000 KM.

Nakon toga ju je pustio da uđe u autobus i ode kući. Pretučena djevojka ništa nije govorila sve dok njeni roditelji nisu otkrili o čemu je riječ te su je odveli u policiju i sve prijavili, javlja Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79