Muškarac u Prijedoru za potrebe pilane ukrao struju u vrijednosti većoj od 30.000 KM

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv lica čiji su inicijali D. N. zbog krađe struje u vrijednosti većoj od 30.000 KM za potrebe pilane, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici se navodi da je D. N. od tačno neutvrđenog dana 2019. do 4. februara 2020. godine u Kozarcu kod Prijedora priključio pilanu na elektroenergetsku mrežu bez elektroenergetske saglasnosti pri čemu je neovlašteno potrošio oko 31.412 KM struje na štetu “Elektrodistribucije” Prijedor, koliko iznosi i protivpravna imovinska korist.

Članom 225. Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je novčana i kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za onoga ko suprotno važećim propisima priključi elektroenergetske objekte bez izdate saglasnosti i zaključenog ugovora, a vrijednost ukradene električne energije prelazi iznos od 10.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79