Muškarac u Sarajevu pretukao 13-godišnjaka jer mu je pozvonio na vrata kuće

Novinarima se obratila Sarajka M. R.-V. (identitet poznat redakciji) čijeg je 13-godišnjeg sina 3. aprila po povratku iz škole pretukao njemu nepoznat muškarac.

Dijete je palo u stanje šoka

– Moj trinaestogodišnji sin je pretučen od strane odrasle osobe zato što je pozvonio na njegova vrata kuće. Prvo je udarcima moga sina bacio na asfalt, a zatim ga nastavio više puta nogama udarati u tijelo od čega je zadobio ozbiljne tjelesne povrede na području skoro cijeloga tijela. Dijete je palo u stanje šoka i jedan period nije bio svjestan okoline – navela je majka.

Dječak je prebačen u KUM gdje su mu pregledom ustanovljene tjelesne povrede.

Policija je izašla na lice mjesta i sačinila zapisnik. Napad se desio u naselju Butmir u ulici Butmirskog bataljona.

– Djeca su izašla da šetaju poslije nastave, djeca kao djeca oni su zvonili na vrata, ne opravdavam dječiji postupak, nije lijepo ni umjesno da nekome zvone na vrata. Ali da neko dođe istog trena i da počne da juri dijete i da ga šuta i baca od pod, to je stvarno gnusno. To je odrasla osoba, nije ga napoli neko dijete, pa da se neke razmirice desile između njih, ovo je bilo dno dna – kaže ogorčeno majka za Avaz.

Sve je u proceduri identitet napadača je poznat policiji koja je obavila uviđaj. Djeca koja su prolazila i vidjela da dijete leži na podu i da ga muškarac udara, pozvala su policiju, a međuvremenu obaviještena je i porodica dječaka.

Nije mi jasno u kakvom mi svijetu živimo

– To je nasilje odrasle osobe nad maloljetnim djetetom koje ima 13 godina. Još sam pod utiscima, bilo je to 3. aprila, a svaki dan nanovo se prisjećam je li moguće da ga neko baci na pod i da ga šuta kao vreću. To je maloljetno dijete. Kakvi su to osjećaji, kakva empatija, o čemu se to ovdje radi, nije mi jasno u kakvom mi svijetu živimo i čemu idemo dalje – pita se V. M.-R.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79