Muzur najavio da će Ilidža biti općina s najvišim stipendijama za učenike i studente

Načelnik Ilidže Nermin Muzur (NiP) je najavio da će Općina Ilidža biti općina s najvišim stipendijama za učenike i studente.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, Općinsko vijeće je na prošlosedmičnoj sjednici jednoglasno usvojilo prijedlog pravilnika o stipendiranju, a čiji je predlagač načelnik Muzur.

“Na osnovu evidencija do kojih smo došli u ostalim gradovima i općinama, odlučili smo da napravimo najveći iskorak kada su u pitanju stipendije. Osnovicu smo povisili sa 60 KM na 110 KM i smatram da je ovo naš najbolji potez i odgovor na teško vrijeme u kojem živimo, kao i na vrijeme u kojem pričamo o mladima. Najviša stipendija je čak do 220 KM i smatram da je to sasvim jedna adekvatna, konkretna i velika pomoć svakoj porodici i djetetu u narednom periodu”, izjavio je Muzur.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, osim što se stipendijama pomaže u pokrivanju školskih i fakultetskih troškova, njima se pruža prilika za ostvarivanje obrazovnih snova i postizanje akademskih ciljeva, ali i potiče izvrsnost i doprinosi raznolikosti u obrazovanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79