N1: BH Telecom gasi naš Sport klub, nećete moći gledati Zmajeve na EP!

BH Telecom bi za tri dana mogao raskinuti ugovor o preuzimanju Sport kluba, što znači da bi stotine hiljada ljudi u Bosni i Hercegovini ostale bez prilike da gledaju košarkaške Zmajeve na Evropskom prvenstvu koje počinje 1. septembra, piše N1, koji je u vlasništvu United Media-e, kao i Sport klub.

Ekskluzivna prava za prijenos Eurobasketa, kao i za brojne druge značajne sportske događaje, uključujući kvalifikacione utakmice za Svjetsko košarkaško prvenstvo, ima upravo Sport klub.

Nakon što je košarkaška reprezentacija BiH sinoć u fenomenalnoj utakmici u Sarajevu savladala favoriziranu Francusku, porasla su očekivanja od nastupa Zmajeva na Evropskom prvenstvu koji prvu utakmicu igraju u četvrtak protiv Mađarske. Zbog nerazumne i neposlovne odluke BH Telecoma da ne prihvati produženje ugovora za preuzimanje Sport kluba, o čemu su već informirali vlasnike ovog sportskog kanala, svi pretplatnici Moje TV ostat će bez mogućnosti da prate svoju reprezentaciju.

Ovakav stav BH Telecoma posebno je skandalozan imajući u vidu da je to javno preduzeće koje bi moralo brinuti o javnom interesu i pravu javnosti da prati najvažnije sportske događaje.

Ugovor između BH Telecoma i United Media o pravu preuzimanja Sport kluba i ostalih kanala ističe 31. avgusta.

Ostalo je još svega nekoliko dana da se uprava BH Telecoma, na čelu sa provjerenim stranačkim kadrovima, urazumi i produži ugovor koji bi pretplatnicima širom BiH omogućio gledanje Sport kluba.

Kako piše N1, uprava BH Telecoma tražila od United Media da višestruko smanji cijenu za Sport klub i da dopusti besplatno preuzimanje ostalih kanala, dok istovremeno za Arenu sport u vlasništvu državne firme iz Srbije, Telekoma Srbije, izdvajaju milionske cifre.

BH Telecom je prije nekoliko mjeseci svojim pretplatnicima značajno podigao cijene korištenja platforme Moja TV, pravdajući to plaćanjem prava na preuzimanje tv kanala, pa je najava ukidanja Sport kluba i ostalih kanala tim neprijatnija za njihove korisnike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79