Na Aerodromu Sarajevo uhapšen Dženis Kadrić!

Bivši specijalac FUP-a i tjelohranitelj šefa narko kartela Edina Gačanina Tita, Dženis Kadrić lišen je slobode na Aerodromu Sarajevo.

Prema informacijama Avaza, on je lišen slobode sinoć nakon što je iz Dubaija sletio u glavni grad BiH, a priveli su ga pripadnici Granične policije. Za njim je potragu raspisao MUP KS i predat je MUP-u KS u nadležnost.

Za njim je ranije bila raspisana potraga zbog nasilničkog ponašanja.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se hapsi bivši specijalac.

Kadrić je slobode lišen i 2022. godine, ali je brzo pušten na slobodu.

Edin Gačanin dobio 7 godina robije zbog krijumčarenja 2,5 tona kokaina

Narkobos Edin Gačanin Tito, kojeg je Kadrić čuvao, podsjećamo, sklopio je sporazum s Tužilaštvom u Nizozemskoj.

Presuda se odnosi na uvoz dviju pošiljki kokaina 2020. godine u ukupnom iznosu od više od 2.400 kilograma preko luka Roterdam i Hamburg i uvoz hemikalija za proizvodnju kristalnog meta.

Za Gačanina se piše da je rukovodio transportom kokaina u Evropu iz Perua, posebno od 2006. nadalje. DEA je 2017. o Gačaninu iznijela informacije i okarakterisala da je vođa “Tito i Dino kartela”, tzv. “super kartela” koji je djelovao iz Dubaija i koji je sarađivao s irskim klanom Kinahan, talijanskim Raffaele Imperialeom i Ridouanom Tagijem.

Gačanin je lišen slobode u Dubaiju prošle godine, kao i desetine drugih osumnjičenih. Nizozemska je tada zatražila njegovo izručenje, navodi NRC jer je, na osnovu poruka na kodiranim aplikacijama koje je dešifrovala policija, on osumnjičen za umiješanost u uvoz dviju pošiljki kokaina i pošiljke hemikalija za proizvodnju kristalnog meta, za koji je sada osuđen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79