Na Facebooku napravljena grupa “Nisam tražila”: Žene masovno objavljuju svoje traumatične ispovijesti

Nakon što je srbijanska glumica Milena Radulović optužila za silovanje profesora i reditelja Miroslava Miku Aleksića, to je pokrenulo lavinu reakcija na društvenim mrežama, a njen hrabri istup potaknuo je i druge umjetnice u BiH i regiji da ispričaju svoja traumatična iskustva.

Na Facebooku je pokrenuta grupa “Nisam tražila” u kojoj glumice govore o svojim traumatičnim iskustvima i poručuju jedna drugoj da nisu same.

Ova stranica posvećena je svim ženama koje su iskusile bilo kakav čin seksualnog uznemiravanja zbog toga što se bave javnim poslovima, a nisu još uvijek spremne da o tome govore u svoje ime.

Pozivamo sve žene da s nama anonimno podijele svoja iskustva kako bi skrenule pažnju na ono što su proživjele, ili još uvijek proživljavaju i tako promijenile atmosferu u društvu u kojem je bilo kakav oblik nasilja prema ženama prećutno odobrovan, podržavan i podstaknut predrasudom da je u tim profesijama takvo ponašanje prihvatljivo. Ako sam glumica, spisateljica, muzičarka, novinarka ili na bilo kakav drugi način javno eksponirana žena, ne znači da sam to tražila, navedeno je na FB stranici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79