Na GP Bijača lišen slobode državljanin SAD. Osumnjičen je za ratne zločine u BiH

Na GP Bijača lišen slobode državljanin SAD. Osumnjičen je za ratne zločine u BiH


Na graničnom prelazu Bijača je lišen slobode E.R. (57), državljanin SAD i BiH, zbog ratnog zločina.

On je, kako je saopšteno iz Granične policije BiH, lišen slobode 19. avgusta. Njega potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a nakon lišenja slobode predat je službenicima Policijske stanice Mostar.

Isti dan, na istom prelazu lišen je slobode je J.D.D. (48), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova USK raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

“Kontrolisan je na izlasku BiH i predat službenicima Policijske stanice Sanski Most”, navode iz Granične policije BiH.

Na prelazu u Gradišci jučer je lišen slobode B.O. (31) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja zatvorske kazne i priveden je prilikom ulaska u BiH. Uhapšeni je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Dan ranije na prelazu u Brčkom prilikom ulaska u BiH lišen je slobode A.J. (50) zbog istog razloga. Ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

U Brodu 21. avgusta je lišen slobode M.K. (42), a na Aerodromu Sarajevo H.G. (59), takođe, radi izdržavanja kazne zatvora. M.S. potražuje Osnovni sud u Tesliću, a H.G. zvornički Osnovni sud.

“M.K. je lišen slobode prilikom izlaska iz BiH, a H.G. na letu iz Ciriha”, navode iz Granične policije BiH.

Zbog istog razloga 20. avgusta je lišen slobode i B.N. (66).

“Njega potražuje Osnovni sud u Bijeljini. Kontrolisan je na prelazu Kozarska Dubica na izlasku iz BiH i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor”, navode iz ove bezbjednosne agencije.

Na Aerodromu Tuzla prekjuče je lišen slobode Šveđanin A.K. (27). Ona je lišen slobode kada je avionom stigao iz Malmea.

“Utvrđeno je da ovog državljanina Kraljevine Švedske potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu”, dodaju iz Granične policije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija