Na Graničnom prijelazu otkrivene krivotvorene 23 novčanice u apoenu od 50 eura

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Hrvatsku, dogodio se slučaj saradnje policije i carine u kontroli prekograničnog kriminala.

Osobni automobil s austrijskim registracijskim oznakama, kojim je upravljao 23-godišnji rumunjski državljanin, bio je predmet detaljne granične kontrole koja je rezultirala otkrićem potencijalno krivotvorenih novčanica.

Tokom pregleda automobila, na stražnjem sjedištu uočene su novčanice od 50 eura, što je odmah izazvalo sumnju na krivotvorenje.

Na temelju sudskog naloga, provedena je dodatna pretraga vozila, što je rezultiralo pronalaskom i zapljenom ukupno 23 novčanice u apoenu od 50 eura.

23-godišnji vozač je, nakon detaljne istrage i prikupljanja dokaza, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Ovaj slučaj naglašava važnost saradnje između policijskih i carinskih službi u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta, te održavanje visokog nivoa sigurnosti na vanjskim granicama Europske unije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79