Na listama SNSD-a za Parlament BiH i NSRS neće biti Špirića, Majkićke, Novića, Prodanovića…

Na kandidatskim listama SNSD-a za predstojeće izbore neće biti nekih zvučnih partijskih imena iz ranijih izbornih ciklusa, saznaje “Glas Srpske”.

Tako na listama za Predstavnički dom Parlamenta BiH i Narodnu skupštinu Republike Srpske, između ostalih, neće biti Dušica Šolaja, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović i Sredoje Nović.

Liste su, kako tvrde izvori iz SNSD-a, popunjene uglavnom mlađim kandidatima i onima srednje generacije, a novina pred iduće oktobarske izbore je to da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće istovremeno moći biti poslanik i direktor nekog preduzeća.

Predsjedništvo SNSD-a trebalo bi sutra zasjedati u Laktašima i da donese konačne odluke o kandidatima za izbore.

Tada bi trebalo da bude objelodanjeno ko će biti kandidati za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, a prema nezvaničnim informacijama u te trke će Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79