Na pitanje zašto nije glasao Salko Zildžić poručio: U trenutku glasanja za Vukoju pao mi je šećer

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, Salko Zildžić (SDA), objasnio je zašto nije bio prisutan u sali kada se glasalo o imenovanju Marina Vukoje.

“U tom trenutku sam izašao jer mi je, da budem iskren, pao šećer. Otišao sam gore u restoran da se malo oporavim, ali sam pratio glasanje. Moj stav o ovom pitanju je već odavno poznat, da li bih glasao protiv ili ne, suštinski se ništa ne mijenja,” rekao je Zildžić.

Voditelj jutarnjeg programa BHRT-a, Zvonko Komšić, upitao je Zildžića da li će SDA podnositi apelaciju Ustavnom sudu FBiH. “Mi smo već potpisali apelaciju koja će biti predata u narednom periodu,” potvrdio je Zildžić. Iako nije siguran da li apelacija može nešto promijeniti, ističe da je sve moguće.

Zildžić je komentarisao i saslušanje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u SIPA-i zbog navodnog “raspirivanja mržnje.”

“U potpunosti se slažem s Izetbegovićem koji je ovo saslušanje nazvao pokušajem uvođenja verbalnog delikta za bošnjačke političare. Saslušavaju se Bošnjaci koji su u svojim javnim istupima pozivali na odbranu, ne na napad ili svađu. Ja sam bio na tom skupu gdje je predsjednik Izetbegović govorio 45 minuta. Ništa sporno u tom izlaganju nema. Potpisujem i ponavljam svaku rečenicu,” naglasio je Zildžić.

Zildžić je također komentarisao stavove Naše stranke tokom predizborne kampanje. “Trebalo je stvoriti paradigmu da je za probleme u BiH kriv Bakir Izetbegović, a ne Dodik i Čović. Oni su znali da nakon izbora neće imati kapacitet da formiraju vlast i ovu priču su kuhali dugo prije izbora. Narativ Trojke je bio da je Dodik proevropski. Pa gdje se izgubi taj proevropski Dodik? Vidite, nema Bakira i SDA u vlasti, a stanje nikada nije bilo gore,” zaključio je Zildžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79