Na ulazu u Istočno Sarajevo postavljana tabla sa natpisom “Grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”

Kao i što je najavio, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić postavio je danas table na ulazu u grad na kojim piše “Dobrodošli u grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo.

Ćosić je nedavno na konferenciji za medije rekao da je ovo odgovor na table postavljene na ulazu u Sarajevo, a na kojima piše “Grad Sarajevo – 1.423 dana pod opsadom”.

Ljubiša Ćosić na izlazu iz Sarajeva postavlja table: “Grad I. Sarajevo, grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste.”

“Na tablama na ulazu u grad Sarajevo stoji da je grad Sarajevo 1425 dana bio pod opsadom. Poštujemo da je situacija bila takva kava jeste i da je građanski rat u BiH bio takav kakav jeste, ali će u buduće na tablama na ulazu u grad Istočno Sarajevo pisati: Grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste”, rekao je Čosić.

Danas, nakon postavljenih tabli, odgovorila mu je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je danas otišao korak dalje.

Postavio je skandaloznu tablu na kojoj stoji dobrodošlica u Istočno Sarajevo, “grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.

Opet je na meti Grad Sarajevo, na meti su istina i pravda.

Ćosiću, uzalud se trudite, došla su takva vremena da i hiljadu puta ponovljena laž NIKADA neće postati istina!

Protiv vas ću danas podnijeti krivičnu prijavu Sudu BiH, za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Moj tim provjerava lokaciju na kojoj je tabla postavljena, ako ste zauzeli milimetar teritorija našeg Grada, odgovaraćete i za to”, napisala je Karić.

Benjamina Karić brutalno odgovorila Ljubiši Ćosiću: “Protjerane table” pošaljite u zatvore gdje leže osuđeni ratni zločinci

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79