Načelnik koji koristi SKY i šuruje sa kriminalcima

U jučerašnjoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo kodnog naziva “Start” slobode je lišeno sedam osoba.

Od sedam osoba, slobode je lišeno pet muškaraca i dvije žene, a oni su 33-godišnji E.K. iz Sarajeva, 38-godišnji E.B. iz Sarajeva, 31-godišnja E.R. iz Sarajeva, 33-godišnji M.D. iz Sarajeva, 29-godišnji S.H. iz Sarajeva, 60-godišnji I.H. iz Sarajeva, 42-godišnja A.D. iz Sarajeva.

Od imena koji su poznati javnosti, jedan je i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. U njegovoj ekipi su bili i njegov sin Seid Hadžibajrić, Ibrahimova seskretarica Alma Destanović, te Seidov drug Elmedin Karišik.

Njih Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti za krivična djela organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara.

Prema informacijama, Hadžibajrići su koristili SKY aplikaciju, te preko nje dogovarali poslove sa kriminalnim grupama, od njih dobijali mito, a istim dijelili poslove i prostore Općine Stari Grad.

Neki od najunosnijih poslova bili su parking prostori na području ove općine, te su preko najmanje tri parkinga nezakonito zaradili više stotina hiljada maraka.

Hadžibajrić je parking pored Vijećnice dao Admiru Arnautoviću Šmrku, a dva parkinga, i to onaj ispred Doma Armije je dao firmi Elmedina Karišika.

Osumnjičenom Ibrahimu Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Stari Grad, od koje je primio mito u iznosu od 150.000 KM.

Pod istragom je još nekoliko osoba iz ove kriminalne organizacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79