Nadam se da ćemo do kraja tog spiska od 53 osobe doći što prije

Hitna sjednica Doma naroda PSBiH, na kojoj se trebalo raspravljati o ukidanju akciza i uvođenju diferencirane stope PDV-a, otkazana je zbog nedostatka kvoruma, a nakon toga se obratio delegat Zlatko Miletić.

– Nije bila niti jedna prepreka kada je u pitanju poslovnik, ali nacionalne partije misle da ne trebaju odgovoriti na zahtjeve građana u smislu da se brinu više o njihovoj egzistenciji. Građani se ne trebaju ljutiti, oni trebaju prihvatiti kao realnost da je više 500.000 građana je za njih glasalo i prema tome građani su im dali signal da to što oni rade da je dobro – kazao je Miletić.

O otkazivanju sjednice

Dodao je da to ne znači da se pojedinci neće boriti za obespravljene građane.

– Ako budem u poziciji, a vjerovatno ću biti, nastavit ću se boriti i današnje moje prisustvo je bilo iz vjerovanja da pored izgovora da je u pitanju predizborna kampanja da će se danas pojaviti, jer su izbori prošli, mogli su to mirne duše uraditi ako su zaista željeli. To nema veze ni sa izgovorom da će naškoditi budžetima, pogotovo ne na državnom nivou, jer se višak novca usmjerio na entitete, a entiteti su to podijelili neselektivno i uglavnom u svrhu predizborne kampanje – rekao je Miletić.

Američka crna lista

Kazao je da se vrtimo u začaranom krugu, a onda se osvrnuo i na američku crnu listu na kojoj se našao i premijer FBiH Fadil Novalić.

– Očekivao sam veći pritisak kada je u pitanju cijeli proces oko stavljanja na crnu listu lica koja su sklona izvršenju krivičnih djela, ali očigledno je neko odlučio da to ide na kapaljku, a nadam se da ćemo do kraja tog spiska od 53 osobe doći što prije. Na drugoj strani, želim da se naše institucije posvete tom pitanju i sramota je da to radi američka ili neka druga administracija, a da ljudi koji rade u institucijama ne rade svoj posao – istakao je Miletić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79