Nahid je pravi ljubavnik, pjesmom je osvojio srca skoro 80 žena: Sa jednom se tri puta vjenčavao i razvodio

 

Nekom je život majka, nekom maćeha – dobro poznata rečenica koja opisuje život i izbore Nahida Markića iz BiH, koji za sebe kaže da voli žene – garave, plave. žute, visoke i niske.

Ugotovo svim gradovima BiH poznat kao čuvar sevdalinki i tradicionalne nošnje, proputovao je bivšu Jugoslaviju sa svojom harmonikom. On žene voli srcem i uživa biti u njihovom društvu.

Nahid Markić u sedmoj deceniji života, kaže da su mu žene i harmonika velika ljubav. Harmoniku njeguje, a ženama redovno daje komplimente.

– Harmoniku sam počeo svirati u mladosti. Kada sam oženio jednu što mi je tri sina rodila i sa kojom sam se tri puta vjenčavao i razvodio. Sad sam razveden, ali ako odlučim da je ponovo oženim, oboriću rekord. Međutim ona je bila veoma ljubomorna na moja putovanja, tako da ja znam reći da mi je ona zaključala harmoniku. Zbog nje jedno 45 godina nisam svirao – priča svoju priču Nahid.

 

Godinama je radio u željezari, jer kancelarijske poslove nije volio. Volio je volan i autostoperke, te objašnjava da nije bilo ni jedne kojoj nije stao, povezao ili pomogao.

 

Nahid je proputovao zemlje Balkana svirajući svoju harmoniku, međutim kada su žene u pitanju htio je da ide i preko okena. Volio je jednu Amerikanku koja ga je na kraju kako kaže izdala, mada ne žali jer nije siguran kako bi se preko okeana snašao, bez svoje BiH.

– Ja sam trebao letjeti za Ameriku kod žene koja je duplo mlađa od mene. Međutim splet okolnosti su se desile i nisam otišao – govori on i dodaje:

– Zato ne volim Fejsbuk, Instagram i sve te mreže, da me nađe neka iz Njemačke ili neke druge zemlje, e neću. Sve bi one htjele da znam njihov jezik. A mislim se ako želiš ti sa mnom pričati onda nauči moj jezik. Ja sam poseban. Ko si ti ako si iz Amerike, pa ja s tobom moram na engleskom pričati – odlučan je on.

Međutim u posljednje vrijeme, kako je ušao u sedamdesetu godinu osjeća da ga snaga polako napušta, te ga trenutno jedino sevdalinke opuštaju. Mada dodaje ako bi mu se pružila prilika da upozna jednu ženu stvorenu za njega, ne bi žalio. Kaže ako bi koja, kao i one prethodne kojih je bilo oko 76, pale na sedvah i harmoniku ne bi odbio, prenosi Blic.

– Volim cure plavuše, ofarbane glavuše – kaže on kroz smijeh.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79