Najgori dan u poznatoj tekstilnoj firmi u Hrvatskoj: Trideset žena ostalo bez posla

Najgori dan u poznatoj tekstilnoj firmi u Hrvatskoj: Trideset žena ostalo bez posla


Tekstilna firma Leonarda iz Daruvara, koja je zapošljavala 30 žena, zatvorila je svoja vrata, ostavljajući radnice bez posla i plate za odrađeni mjesec septembar.

Radnice su bile informirane da će im plate biti isplaćene, ali im je direktorica Dijana Pustajić saopštila da firma nema sredstava zbog blokiranog računa. Situacija je dodatno pogoršana zatvaranjem Benettonove firme u Osijeku, što je dovelo do obustave narudžbi.

Ljiljana Franjić, dugogodišnja radnica, izrazila je ogorčenje zbog lažnih obećanja direktorice, naglašavajući da su radnice fer odradile svoj dio posla, ali su ostale bez očekivane plate.

Iako je gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček, priznao da je zatvaranje firme veliki šok, izrazio je nadu da će druge firme u Daruvaru, poput Daruvarskih toplica, Irida i Vesne, biti spremne zaposliti bivše radnice.

Također, najavio je mogućnost financijske pomoći za one koje ne uspiju pronaći novi posao te podsjetio na pravo na naknadu s HZZ-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija