Nakon 30 godina, Veliki park na Ilidži ponovno svjetluca uličnom rasvjetom

Ovaj kapitalni projekt revitalizacije parka iz austro-ugarskog razdoblja donosi obnovu površine od gotovo 50.000 kvadratnih metara s 100-godišnjim stablima.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, izrazio je uvjerenje da će park postati omiljeno mjesto za šetnju i opuštanje građana.

Projekt revitalizacije Velikog parka, koji je započet pod vodstvom Općine Ilidža, predstavlja značajan korak prema oživljavanju ovog historijskog područja. Radi se o parku iz austro-ugarskog razdoblja s bogatom florom i stogodišnjim stablima koje će uskoro postati najveća parkovska površina uređena na ovakav način u Kantonu Sarajevo. Ukupna površina revitaliziranog parka prostirat će se na gotovo 50.000 kvadratnih metara.

Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog obnove ovog vrijednog prostora i naglasio kako će oživljavanjem Velikog parka građani dobiti još jednu prekrasnu destinaciju za šetnju i opuštanje. Park je bio zapušten više od trideset godina.

Planirano je da se svi radovi na revitalizaciji završe u narednih 40-ak dana, čime će Ilidža dobiti još jedan važan prostor za druženje, opuštanje i šetnju. Nakon obnove izletišta Stojčevac, izgradnje Sportsko-rekreativnog centra Čarli i obnove Centralnog trga, Veliki park je još jedan korak prema izgradnji sadržaja koji će obogatiti život građana Ilidže.

Veliki park bit će različit od Sportsko-rekreativnog centra Čarli, a glavna svrha parka bit će pružiti mirnu zelenu oazu za šetnju i opuštanje. Većina šetnica u parku je već popločana, a preostaje postavljanje klupa i kanti za smeće kako bi se prva faza ovog značajnog projekta uspješno dovršila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79