Nakon koalicije sa SDA: Stotine građana pred kućom Jakuba Suljkanovića (bivši PDA), traže da vrati mandat!

Stotine građana okupilo se jutros ispred kuće zastupnika u Skupštini TK Jakuba Suljkanovića u Srebreniku.

Naime, Suljkanović je bio zastupnik PDA, a jučer je zvanično prešao u SDA kako bi toj stranci omogućio da ima vlast. To je uradio zajedno sa Senadom Alićem.

Međutim, brojni građani koji su mu dali glas, pa ih on izdao, jutros su se okupili ispred kuće Jakuba Suljkanovića. Oni su oblijepili zid oko njegove kuće s njegovim plakatom na kojima piše ‘Preletač’.

Također, najavili su da će dolaziti svaki dan dok ne vrati mandat stranci iz koje je prebjegao.

Građani traže da Suljkanović vrati mandat stranci PDA za koju su ti građani i glasali. Ispred kuće mu uzvikuju da je lopov. Pogledajte video:

Inače, PDA je jučer zatražila od tužilaštva da ispita šta su Suljkanović i Alić dobili od SDA. Pored toga, traže od Christiana Schmidta da im oduzme mandat.

“Pokret demokratske akcije ujedno poziva i SIPA-u, Tužilaštvo BiH i druge pravosudne institucije da ispitaju kupovinu ovih zastupnika i konačno stanu ukraj ogromnoj političkoj korupciji koja već nekoliko godina trese Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu”, naveli su.

Od Schmidta su tražili da sankcionira dva zastupnika po izmjenama Izbornog zakona koje je nametnuo.

Prenosi: Raport

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79