Nakon pisanja CH Inspekcija USK utvrdila nezakonitosti u ZU Dom zdravlja Bihać oko konkursa i poništenja istog

Veliki sandal trese Dom zdravlja Bihać. Kako doznaje portal Crna-Hronika poništen je legalan konkurs za medicinsku sestru u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Nezvanično razlog je taj, što v.d. direktorici ove ustanove nisu prošle osobe kojima je obećan posao.

Naime, rukovodstvo i uprava na čelu sa v.d. direktoricom Jasminom Kajtazović protivzakonito je poništila Konkurs koji je već bio u proceduri. Na Konkurs se prijavilo ukupno 12 kandidata, pa su prvo odugovlačili da nas obavijeste o datumu održavanja pismenog ispita i onda nakon mjesec dana pismeni je održan ali došlo nas je samo troje.

Početak afere koju je otkrio portal Crna-Hronika možete pročitati ovdje

Afera u Domu zdravlja Bihać: “Direktorica poništila konkurs kada nije prošla “njena” osoba”

Inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kantona utvrdio je da je test za dva kandidata pogrešno ocijenjen i da je jedan kandidat trebao imati jedan bod više a drugi kandidat jedan bod manje.
Takođe je inspektor utvrdio da je direktor ZU Doma zdravlja Bihać poništio konkurs suprotno članu 16. Uredbe o postupku prijema u radni odnos (“Sl. glasnik USK” broj: 7/19 i 11/19) te obavjestio na kraju svog inspekcijskog izvještaja da oštećena strana zaštitu svojih prava traži podnošenjem tužbe .
Takođe kruže informacije da je protiv aktuelne direktorice ZU Dom zdravlja Bihać podnešeno više krivičnih prijava za krivično djelo 383. zloupotreba položaja i ovlaštenja Krivičnog zakona FBiH i BiH. Sad je sve na pravosudnim institucija Unsko-sanskog kantona da pokažu da se zakon ne može kršiti kako ko hoće.
Pričitajte izvještaj inspektora

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79