NAKON PRILOGA U EMISIJI ‘ISPUNI MI ŽELJU’: Plaćena operacija dječaku Nailu kojeg drugovi zovu “strašilo”

Pažnju javnosti u našoj zemlji ali i regionu izazvao je sedmogodišnji Nail Jakupović iz Bihaća. Gostujući u emisiji „Ispuni mi želju“, našoj Šejli Cocalić, Nail je otkrio da ga drugari u školi zovu strašilo.

Naime, Nail zbog problema sa živcima na očnim kapcima ne vidi dobro. Nabori kože oko očiju predstavljaju prepreku Nailu da dobro vidi jer smanjuju njegovo vidno polje.

Ova nesvakidašnja priča, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Nail bi, kako reče, bio sretan kada bi izgledao poput svojih vršnjaka. To je moguće ukoliko se podvrgne operativnom zahvatu koji je izvodljiv jedino u Beogradu. Međutim, da li će operacija biti moguća saznat će se nakon prvog pregleda na koji Nail putuje već za nekoliko dana.

Urednica Džena Zeničanin je jutros porodicu Jakupović iz Bihaća obradovala još jednom viješću.

– Redakciji „Ispuni mi želju“, nakon što je objavljen prilog u našoj emisiji, javio se jedan poznati, ugledni sarajevski doktor koji će snositi troškove prvog pregleda, a ukoliko dođe do operacije, i troškove iste. Veliko srce ovog doktora jer je samoinicijativno nazvao kliniku i rezervisao termin za pregled. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo – kaže nam Zeničanin ističući kako sarajevski doktor nije želio da se njegovo ime spominje u javnosti.

Njegova majka zaplakala je u studiju nakon što je dobila novac kojim je osigurana operacija neophodna ovom slatkom dječaku.

Osim toga, porodica je dobila i sredstva potrebna za putne troškove i boravak u Beogradu.

Šta se to još desilo u studiju emisije „Ispuni mi želju“, kakve su bile rekacije Nailove majke na njegove riječi, ali i ko je sve pustio suzu pogledajte u videoprilogu.

(Hayat)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79