Nakon što je napadnut kandidat Narodnog fronta u Rudom: Policija brzo reagovala i uhapsila počinioca

Nakon što je napadnut kandidat Narodnog fronta u Rudom: Policija brzo reagovala i uhapsila počinioca


Policija u Rudom uhapsila je D. Č., osobu osumnjičenu za fizički napad na Marka Novakovića, predsjednika općinskog odbora Narodnog fronta i kandidata za načelnika Rudog.

Napad se dogodio u ugostiteljskom objektu nakon verbalne prepirke, gdje je D. Č. više puta udario Novakovića u glavu.

“Oštećeni je tom prilikom zadobio povrede, te ja nakon ukazane ljekarske pomoći prevezen u Univerzitetskoj bolnicu u Foči na dalje liječenje. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajavo, pod čijim se nadzorom preduzimaju sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela – tjelesna povreda. Dalji rad je u toku”, saopćeno je iz policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske izvijestilo je da je oštećeni prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča radi liječenja.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obaviješten je o događaju, a pod njegovim nadzorom provode se dalje istrage u vezi sa ovim krivičnim djelom tjelesne povrede.

Iz Informativne službe Narodnog fronta izraženo je uvjerenje da je napad politički motiviran, s obzirom na to da je napadač aktivista SNSD-a.

“Motiv napada može biti samo politički jer je napadač aktivista lokalnog SNSD-a. Sa fotografija je jasno da se radi o teškim povredama. Sve ovo postaje zastrašujuće. Institucije moraju da reaguju brzo i hitno privedu kako izvršioca tako i njihove nalogodavce. Tražimo reakciju odmah”, naveli su u saopćenju te dodali:

“Marko, tu smo za tebe. Pozivamo sve aktere političkog života da se vratimo u normalne tokove političkih rivaliteta. Osuđujemo svaki vid nasilja, a posebno fizičko nasilje.”
Stranka je osudila napad i pozvala na hitnu reakciju institucija kako bi se privedli i nalogodavci, ističući potrebu za povratkom normalnom političkom rivalstvu i osuđujući svaki oblik nasilja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija