Ramo Isak elaborirao svoju izjavu da je “spriječio građanski rat”: Ministar “osigurava” mir

Ramo Isak elaborirao svoju izjavu da je “spriječio građanski rat”: Ministar “osigurava” mir


Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, danas je pojasnio svoje prijašnje komentare koji su uzbudili javnost, tvrdeći da je osobno spriječio izbijanje “građanskog rata”.

U svojoj izjavi za medije, Isak je objasnio kako su njegove mjere djelovale kao nevidljivi štit protiv potencijalne secesije.

“Bilo koji pojedinac koji s pozicije moći prijeti otcjepljenjem administrativno-teritorijalne jedinice, koja se nalazi u sastavu države Bosne i Hercegovine, direktno prijeti građanskim ratom,” precizirao je Isak. U svom tipičnom maniru, dodao je da bi svaki pokušaj secesije bh. entiteta RS izazvao ne samo političku, već i vojnu oluju.

Štaviše, Isak je istaknuo kako su njegove akcije bile ključne u sprječavanju Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta RS, od donošenja odluka koje bi mogle dovesti do sigurnosne nestabilnosti.

“U proteklom periodu naravno da smo poduzimali aktivnosti s ciljem sprečavanja Dodika da povuče poteze koji bi vodili destabilizaciji sigurnosnih prilika u Bosni i Hercegovini. I tako ćemo nastaviti raditi i dalje,” naglasio je Isak.

Kao šlag na torti, Isak je građanima poručio da “ne trebaju imati razlog za strah”, opisujući Dodika kao “političkog mrtvaca čija destruktivna politička karijera privodi kraju”. Kroz svoje riječi, ministar je slikovito prikazao Dodika kao političkog zombija, čiji “očajnički potezi” na očuvanju vlasti neće proći neosujećeni.

Ovom izjavom, Isak se ne samo pozicionirao kao čuvar mira, već je i jasno stavio do znanja da je politička scena Bosne i Hercegovine, makar po njegovom mišljenju, već vidjela predstavu zvanu Milorad Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija