Nakon što je snimak šokirao javnost: Uhapšen muškarac koji je premlatio ženu i njenog psa

Muškarac I.B. uhapšen je danas po nalogu tužilaštva zbog sumnje da je u Zemunu pretukao ženu S.V. i njenog psa, javljaju beogradski mediji.

Kako mediji prenose, osumnjičeni je od ranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja i trenutno je na uslovnoj slobodi.

Uznemirujući video

Podsjetimo, na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video, na kojem se vidi kako nepoznati muškarac udara ženu i šutira njenog psa nasred ulice u Zemunu.

Zbog ovog nasilja reagovala je i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović koja je ocijenila da je nevjerovatno da u Zemunu, niko od prolaznika nije zaštitio ženu koju je na ulici fizički napao muškarac.

Mihajlović je, reagirajući na video tog napada na društvenim mrežama, upozorila da je nasilje nad ženama rasprostranjeno u porodičnim i partnerskim odnosima ali i na ulici, saopćio je njen kabinet.

Niko nije reagirao

Inače, na videu se vidi kako žena čuči na podu dok se oko nje bore dva psa, jedan, pretpostavlja se njen, koji je bez povoca i drugi u vlasništvu muškarca koji stoji iznad njih vidno iznerviran tučom pasa, te počinje da šutira prvo životinju, a nakon toga i da udara ženu koja leži na podu i drži njegovog psa, vjerovatno pokušavajući da ih razdvoji.

Na ulici niko nije reagovao na ovaj nemili događaj, a jedan čovjek je također na tom mjestu šetao svog psa, je bio očevidac cijelog događaja, ali je odlučio da se ne miješa u sukob, te je samo suptilno pozvao psa bez povoca da se udalji, kako opet ne bi došlo do incidenta.

Oglasio se prije hapšenja

Nakon objavljivanja snimka na kom se vidi kako rastavlja pse i udara ženu a potom odlazi, akter sporne situacije oglasio se za Kurir i objasnio šta se desilo i izvinio se.

“Pokušao sam da spasem psa, cijeli život uz mene su psi, ljubitelj sam pasa i životinja. Nisam sklon nasilju, bio sam u stanju afekta, mislio sam da će mog psa udaviti. Poslije snimka koji sam gledao, izvinjavam se toj ženi, htio sam samo da je odgurnem što dalje od životinje. Znam da je teško naći opravdanje, ali uvijek sam spreman da dam život za mog psa, kao što je ta žena bila spremna da da svoj život za svog”, rekao je I. B.

Priča šta se dogodilo prije spornog snimka.

“Sve se desilo kad su se kučići sukobili. Gospođa nije vodila svoje kuče na povocu, kad su se sukobili krenula je da davi moje kuče. U tom stanju sam joj više puta govorio da pusti, da ne davi mog psa i da uhvati svoje kuče, a da ću ja svoje. Udarao sam svoje kuče da pusti drugo, a i gospođa pošto je trzala mog psa, par puta sam nju udario nenamerno. Nisam imao namjeru, nisam ni svjestan šta se dešavalo. Žalim zbog svega, htio sam samo da spasem oba psa”, kaže I. B.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79