Nakon što se hranom otrovali radnici, inspektori zatvorili kuhinju “Perutnine Ptuj”

Nakon što se hranom otrovali radnici, inspektori zatvorili kuhinju “Perutnine Ptuj”


Republički inspektor za hranu zabranio je dalji rad kuhinje srbačke mesne industrije „Perutnina Ptuj“ u kojoj je pripremana hrana za radnike.

Dogodilo se to nakon što je u srijedu 16 zaposlenih zatražilo ljekarsku pomoć usljed trovanja hranom koju su konzumirali u menzi preduzeća.

U Inspektoratu Srpske kažu da je u postupku inspekcijskog nadzora koji je juče započet u prostorijama kompanije „Perutnina Ptuj“ rad kuhinje zabranjen do okončanja analize uzoraka uzetih iz preduzeća.

– Inspektor je naložio preventivnu dezinfekciju objekta i vanredni sanitarni pregled radnika koji obavljaju pripremu i posluživanje hrane – rekli su Inspektoratu.

Dodali su da su sanitarno-tehnički i higijenski uslovi u kuhinji u momentu inspekcijske kontrole bili na zadovoljavajućem nivou.

U toku kontrole predstavnici „Perutnine Ptuj“ inspektoru su predočili sanitarne knjižice radnika koji pripremaju i uslužuju hranu, kao i uvjerenja o položenoj posebnoj edukaciji o higijeni hrane.

Takođe, inspekciji je na uvid dobila i dokaze o kontroli mikrobiološke ispravnosti hrane i ispitivanju mikrobiološke čistoće opreme, uređaja i radnih površina koje se koriste u kuhinji, kao i dokaze o porijeklu sirovina i druge hrane koja se koristi za pripremu obroka.

– U toku kontrole izvršeno je uzorkovanje zatečene hrane, te naloženo uzimanje briseva sa radnih površina i opreme koja se koristi za pripremu hrane, a za potrebe laboratorijskih analiza, čije rezultate očekujemo u idućim danima – naglasili su u Inspektoratu RS, prenosi Glas Srpske.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija