Smajić (SBiH): Dodik i Vučić, dva bosanska Srbina, konačno su sahranili 9. januar

Smajić (SBiH): Dodik i Vučić, dva bosanska Srbina, konačno su sahranili 9. januar


Prvi u bosanskih srba Milorad Dodik povukao je još jedan potez unazad kako bi proveo Odluku Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara, kaže delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

“U Vučićevoj kuhinji, dva bosanska Srbina, Vučić iz Bugojna i Dodik iz Bosanske Krajine, konačno su sahranili 9. januar nakon godina natezanja sa civiliziranim svijetom”, izjavio je Smajić.

Kako je istaknuo, izbor novog dana RS-a samo je nova mantra za mase, a u suštini znači degradaciju i kapitulaciju.

Jelena Trivić: Krajnji cilj Milorada Dodika je ukidanje Republike Srpske

“Za nadati se da Dodik i Vučić neće godinama pred nama iscrpljivati vlastiti narod kako bi na kraju priznali genocid u Srebrenici. Mi čekamo jer vrijeme je na našoj strani, na strani civilizacije”, zaključio je Smajić.

Podsjetimo, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je danas, 7. juna, u Rusiji kako će predložiti novi datum obilježavanja Republike Srpske.

Prijedlog će navodno uputiti na tzv. “svesrpskom saboru”, koji se u subotu 8. juna održava u Beogradu, i za kojeg je ugledni književnik i naš kolumnista Dragan Bursać napisao kako se radi o okupljanju Vučićevih, Porfirijevih i Dodikovih kmetova: “Mislimo da je dugoročno za srpski narod i njegovu egzistenciju i povezanost veoma važno da Rs prihvati – a mi smo to prihvatili – da 15. februar, Sretenje, bude dan Rs-a jednako kao što je i Dan Srbije.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija