Nakon što su njihovi papanski navijači tukli igrače, oglasili se iz RK Bosna Visoko: Pa pokradeni smo

Nakon što su njihovi papanski navijači tukli igrače, oglasili se iz RK Bosna Visoko: Pa pokradeni smo


Bh. javnost šokirana je scenama koje su se desile jučer na rukometnoj utakmici 3. kola rukometne Premijer lige BiH između visočke Bosne i Gračanice.

Pobjedu je slavila Gračanica rezultatom 31:30 i to zahvaljujući pogotku u posljednjim sekundama meča.

Sama utakmica ne bi dospjela do šire javnosti, da papanski navijači koji ne znaju primiti poraz, nisu ušli na teren i tukli gostujuće igrače.

Nakon što je Gračanica postigla pobjedonosni pogodak, uslijedilo je veliko slavlje gostujućih rukometaša, koje je ujedno izazvalo i bijesnu reakciju domaćih navijača te je veliki broj njih utrčao na parket.

Sada su se oglasili i iz RK Bosna Visoko, kažu da su pokradeni.

Oglasili su se iz RK Bosna Visoko, te jasno kazali da su sudije Miljković – Ristanić oštetile njihov tim.

“Da nam je ko rekao prije susreta 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv RK Gračanica da ćemo nakon meča osjećati u isto vrijeme žal, tugu, nervozu, nesreću, ali i ponos teško bismo povjerovali. No, sve ono što se dešavalo na terenu dvorane Mladost ostat će vjerovatno zapisano u anale, kako je jedna ekipa oštećena na domaćem terenu. Od koga god da je izrežirano, previše je, bezobrazno, omalovažavajuće i uvredljivo za zdrav mozak.

Prosto je nevjerovatno da sudijski par, koji je već iskusan u elitnom rangu bh. rukometa, oštetio jednu ekipu sa najmanje 20 “ukradenih lopti”. Nije cilj da umanjimo pobjedu gostiju, čestitke od srca, ali ako 15 puta igrači protivničke ekipe naprave korake, a sudije to ne sviraju NIJEDNOM, onda je u najmanju ruku čudno, pogotovo, ako u posljednjem napadu Bosne “izmisle” korake našem igraču. Prosto nevjerovatno djeluje da protivnička ekipa cijeli susret ima u prosjeku po 10 sekundi duže napade u igri bez ikakvog kontakta, a naša ekipa 10 sekundi u prosjeku kraće napade uz faulove protivnika.

Nažalost, sve što su suci priredili večeras izazvalo je nervozu. To nije opravdanje za ono što se desilo na kraju i toga smo svjesni. Ali kada bismo mi imali suđenje u gostima, kao naš rival večeras onda bismo kući donijeli mnogo više bodova. I na kraju, rezultat je glasio 31:30 za Gračanicu, koja je stigla do druge pobjede u ovoj sezoni“, stoji u objavi RK Bosna Visoko.

Sada se očekuje i reakcija RS BiH, koji će sigurno žestoko kazniti RK Bosna i suspendovati dvoranu.

Svakako da će morati se pogledati i suđenje te eventualno kazniti sudijski par Obrenko Miljković – Duško Ristanić ukoliko je bilo propusta.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija