Nakon telefonske centrale, u sarajevskom Domu zdravlja Centar ne radi ni lift

Nakon što se u sarajevskom Domu zdravlja Centar pokvarila telefonska centrala, pa se pacijenti koji pripadaju ovoj zdravstvenoj ustanovi, sedmicama ne mogu naručiti na pregled, sada se pokvario i lift.

Fotografiju na kojoj se vidi lift na kojem je na papiru napisano: “lift je u kvaru stao”, poslao nam je pacijent.

– Sedmicama se pokušavam naručiti na pregled putem telefona, ali ne uspijevam, rečeno mi je da je centrala u kvaru. Sada i na pregled i kad trebam produžiti terapiju moram doći u dom zdravlja. Nije mi lako, jer ne živim blizu, stariji sam, a i hronični plućni bolesnik, astmatičar. Na to sve sada i lift ne radi, pa moram pješke do prostorije u kojoj sjedi moj ljekar. Aferim za one koji brinu o nama hroničnim bolesnicima. Još samo da zaključaju dom zdravlja i pošalju nas kod privatnika – ispričao nam je sugrađanin (ime i prezime poznato redakciji).

Jedan od pacijenata komentarisao je i sam natpis na liftu.

– Mogli su na računaru napisati i isprintati obavijet da lift ne radi. Pritom obratiti pažnju i kako to napisati, jer je logično da je, ako lift ne radi – stao. Nismo u planini, radi se o zdravstvenoj ustanovi koja se nalazi u centru grada i u koju dolaze i obrazovani ljudi – ispričao nam je N. Č. iz Sarajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79