Nakon tragedije u Njemačkoj oglasila se majka poginulog mladića: Nije mu se išlo na put, odluku je donio za deset minuta

Ispratila sam dijete kada je pošao na put. Spremio se, ali mu se nije išlo. Donio je odluku za deset minuta. Ovdje je imao poneki poslić, htio je da bude da porodicom, ima ženu i dvije male ćerkice od godinu i po i šest godina. Ja nisam mogla ni da malerišem pošto odlazi na put, poželjela sam mu kada je pošao: “neka te čuva Bog”. Ali nije mogao da ga sačuva… Jao, otišao je moj stub u kući…”

Plačući pred kućom, Biljana Utković, majka Miloša Utkovića (34) koji je nastradao u udesu u Njemačkoj da još trojicom Aleksinačana, sjeća se poslednjih trenutaka sa sinom, piše Blic.

– Išlu su na ispomoć.

Bio je jedan posrednik koji je tražio radnike. Čuo je za Miloša. On je imao posao ovde ali pošto mu je otac bio tamo već, odlučio je da ide malo da priskoči u pomoć. Krenuli su 21. juna oko 17 časova. Tada sam ga poslednji put videla, priča Biljana za Blic.

Ona kaže da su za nesreću saznali iz medija.

– Kćerka mlađa je preko mobilnog telefona vidjela vest i učinio joj se sličan auto kao taj kojim su otišli. Ali nismo bili sigurni. Sutradan se dolazi do saznanja da je to njihov auto, ali i kad ljudi dožive nesreću neko ostane živ. Rekli su nam da postoji mogućnost da je živ pošto nije identifikovan. Ali sinoć moja sestričina koja govori njemački je zvala policiju i bolnicu, našli su mu i pasoš… Preko komšija koji su u Švajcarskoj smo saznali još informacija i dobili potvrdu da je to on. Otac njegov je u Njemačkoj, pošao je da identifikuje tijelo, priča Biljana skrhana bolom.

O detaljima nesreće saznali su također iz medija.

– Ne znamo još šta se desilo. Taj kamion se nepravilno parkirao, nije smio tu da bude kako smo čuli. U vožnji i najmanje čovjek da pogriješi, što se kaže u milimetar, može da bude strašno. Sekunda je dovoljna… Cijela Nemačka bruji o udesu a ovdje roditelji da ne budu obaviješteni. Žalosno je to, dodaje Biljana.

Porodica je u dodatnom problemu jer ne zna kako će da plati troškove.

– Cifra je velika za prevoz tijela iz Njemačke, čujem da je 2.500 eura, ne znam kako ćemo da platimo, kaže Biljana.

Prema riječima mještana Moravca, Miloš je bio jako dobar i pristojan mladić ali i odličan moler.

– Prošle godine mi je nešto krečio, to je bilo perfektno. I otac i majka su mu veoma dobri ljudi. Strašna tragedija, pričaju mještani Moravca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79